چندرسانه‌ای

فصل ۳

راه تحصیل ورع، زهد نسبت به دنیا و پیوسته به یاد خدابودن

زمان حدودی مطالعه ۲ دقیقه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ / دبیرخانه موسسه/

جلسات شرح حدیث معراج استاد محمدتقی فیاض‌‏بخش بر اساس دروس کتاب سر الإسراء نوشته آیت الله سعادت‌پرور از سال 1385 آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.

ایشان در ضمن درس‏های شرح حدیث معراج، مطالب حدیث و نیز توضیحات مرحوم سعادت‏‌پرور را در دو سطح عام و خاص، از ساده به مشکل و به‏‌صورت عقلی و نقلی و برهانی و قرآنی و روایی بیان نموده‌‏اند. تبویب و چینش مباحث در بیان ایشان به‏ گونه‏‌ایست که به‏‌خوبی نکات و ظرایف حدیث و نیز بیانات استاد سعادت‏‌پرور(ره) را روشن می‏‌نماید و نظم منطقی و برهانی به مباحث اخلاق عملی بر مبنای «معرفت النفس» می‏بخشد.

    این جلسات از ابتدای سال ۱۳۸۵ آغاز گردید و به همت استاد فیاض‌بخش همچنان ادامه دارد. در کتاب سرّ الإسراء، متن حدیث معراج به ۳۸ فصل و ۲۷۳ فراز تقسیم شده است. استاد تا کنون موفق به شرح و توضیح فرازهای ۱ تا ۱۰۶ (اوایل فصل ۱۷)  شده‌اند و امیدواریم خداوند توفیق ادامه‏‌ی این راه را به ایشان عنایت فرماید و تشنه‏‌کامان معارف توحیدی را هر چه بیشتر از این چشمه‏‌ی جوشان بهره‏‌مند گرداند.

    استاد فیاض‌بخش در فصل سوم به شرح و بیان فرازهای سیزدهم تا هفدهم که مطابق ذیل می باشد؛ پرداخته‌اند:

    [13] یا أَحْمَدُ! إِنْ أَحْبَبْتَ أَنْ تَکُونَ أَوْرَعَ النّاسِ، فَازْهَدْ فِى الدُّنْیا، [14] وَ ارْغَبْ فِى الْآخِرَةِ. [15] فَقالَ: إِلهِى! وَ کَیْفَ أَزْهَدُ فِى الدُّنْیا؟ فَقالَ: خُذْ مِنَ الدُّنْیا کَفافاً [خَفّاً] مِنَ الطَّعامِ وَ الشَّرابِ وَ اللِّباسِ، وَ لا تَدَّخِرْ شَیْئاً لِغَدٍ، وَ دُمْ عَلَى ذِکْری. فَقالَ: یا رَبِّ! فَکَیْفَ أَدُومُ عَلَى ذِکْرِکَ؟ [16] فَقالَ: بِالْخَلْوَةِ عَنِ النّاسِ، [17] وَ بُغْضِکَ الحُلْوَ وَ الحامِضَ، وَ فَراغِ بَطْنِکَ وَ بَیْتِکَ مِنَ الدُّنْیا.

    اى احمد! اگر مى خواهى پارساترین مردم باشى، نسبت به دنیا بى میل و نسبت به آخرت مشتاق و راغب باش. پیامبر عرض کرد: پروردگارا چگونه نسبت به دنیا زاهد و بى میل باشم؟ خداوند فرمود: از خوردنى، آشامیدنى و لباس در دنیا به قدر کفاف و گذران زندگى بهره بگیر. چیزى براى فردا اندوخته مکن و پیوسته به یاد من باش. پیامبر عرض کرد: پروردگارا چگونه پیوسته به یاد تو باشم؟ خداوند فرمود: با خلوت گزیدن از مردم، ناخوش داشتن ترش و شیرین دنیا و خالى نگهداشتن شکم و خانه ات از مظاهر دنیا.

     

    برای آشنایی بیشتر با حدیث شریف معراج اینجا را ببینید.

     

    مطالب مرتبط:
    متن حدیث شریف معراج

    معرفی حدیث شریف معراج و جلسات شرح آن از لسان استاد فیاض بخش

     فهرست موضوعی جلسات شرح حدیث معراج بر اساس کتاب سرالإسراء

    حدیث مدرسه عشق

    مقدمه کتاب سرالإسراء (آیت الله سعادت پرور)

    به کوی عشق منه بی دلیل راه قدم... - مقدمه کتاب سرالإسراء (استاد فیاض بخش - سخن ناشر)

    ‌مطالب مرتبط

    فصل ۱

    فصل ۱

    جلسات شرح حدیث معراج استاد محمدتقی فیاض‌‏بخش بر اساس دروس کتاب سر الإسراء نوشته آیت الله سعادت‌پرور از سال 1385 آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. ایشان در ضمن درس‏های شرح حدیث معراج، مطالب حدیث و نیز توضیحات مرحوم سعادت‏‌پرور را در دو سطح عام و خاص، از ساده به مشکل و به‏‌صورت عقلی و نقلی و برهانی و قرآنی و روایی بیان نموده‌‏اند. تبویب و چینش مباحث در بیان ایشان به‏ گونه‏‌ایست که به‏‌خوبی نکات و ظرایف حدیث و نیز بیانات استاد سعادت‏‌پرور(ره) را روشن می‏‌نماید و نظم منطقی و برهانی به مباحث اخلاق عملی بر مبنای «معرفت النفس» می‏بخشد.

    فصل ۲

    فصل ۲

    جلسات شرح حدیث معراج استاد محمدتقی فیاض‌‏بخش بر اساس دروس کتاب سر الإسراء نوشته آیت الله سعادت‌پرور از سال 1385 آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. ایشان در ضمن درس‏های شرح حدیث معراج، مطالب حدیث و نیز توضیحات مرحوم سعادت‏‌پرور را در دو سطح عام و خاص، از ساده به مشکل و به‏‌صورت عقلی و نقلی و برهانی و قرآنی و روایی بیان نموده‌‏اند. تبویب و چینش مباحث در بیان ایشان به‏ گونه‏‌ایست که به‏‌خوبی نکات و ظرایف حدیث و نیز بیانات استاد سعادت‏‌پرور(ره) را روشن می‏‌نماید و نظم منطقی و برهانی به مباحث اخلاق عملی بر مبنای «معرفت النفس» می‏بخشد.

    فصل ۴

    فصل ۴

    جلسات شرح حدیث معراج استاد محمدتقی فیاض‌‏بخش بر اساس دروس کتاب سر الإسراء -از تألیفات حضرت استاد آیت‌الله سعات‌پرور(ره)- از سال 1385 آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. ایشان در ضمن درس‏های شرح حدیث معراج، مطالب حدیث و نیز توضیحات مرحوم سعادت‏‌پرور(ره) را در دو سطح عام و خاص، از ساده به مشکل و به‏‌صورت عقلی و نقلی و برهانی و قرآنی و روایی بیان نموده‌‏اند. تبویب و چینش مباحث در بیان ایشان به‏ گونه‏‌ایست که به‏‌خوبی نکات و ظرایف حدیث و نیز بیانات استاد سعادت‏‌پرور(ره) را روشن می‏‌نماید و نظم منطقی و برهانی به مباحث اخلاق عملی بر مبنای «معرفت النفس» می‏بخشد.

    فصل ۵

    فصل ۵

    جلسات شرح حدیث معراج استاد محمدتقی فیاض‌‏بخش بر اساس دروس کتاب سر الإسراء -از تألیفات حضرت استاد آیت‌الله سعات‌پرور(ره)- از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. ایشان در ضمن درس‏های شرح حدیث معراج، مطالب حدیث و نیز توضیحات مرحوم سعادت‏‌پرور(ره) را در دو سطح عام و خاص، از ساده به مشکل و به‏‌صورت عقلی و نقلی و برهانی و قرآنی و روایی بیان نموده‌‏اند. تبویب و چینش مباحث در بیان ایشان به‏ گونه‏‌ایست که به‏‌خوبی نکات و ظرایف حدیث و نیز بیانات استاد سعادت‏‌پرور(ره) را روشن می‏‌نماید و نظم منطقی و برهانی به مباحث اخلاق عملی بر مبنای «معرفت النفس» می‏بخشد.